Prijs Prins Alexandre de Merode voor het Erfgoed,

gesteund door Delen Private Bank 

Trouw aan hun doelstellingen bedachten de Historische Woonsteden deze prijs om de restauratie en bescherming van (privaat) erfgoed te bevorderen. Zowel beschermd als niet–beschermd patrimonium met specifieke architecturale, historische of artistieke waarde komt in aanmerking.

Bent u eigenaar of beheerder van zulk een eigendom in België? Besteedt u tijd aan binnen- of buitenrestauratie van een woning of een gebouw dat in nauw verband staat met die woning? 
Bent u op zoek naar innoverende methodes die uw erfgoed respecteren?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen! 
Deze prijs kan voor u de gelegenheid zijn om een waardevol project te laten ontdekken dat verdient erkend te worden en zelfs gehonoreerd.

Eeen kandidatuur is tot 30/3 mogelijk. 

Laureaten 2024

Priis Prins Alexandre de Merode voor het Erfgoed
De restauratie van de Noordgang te Brussel werd laureaat verklaard tijdens de Algmene vergadering in kasteel Corroy op 1 juni 2024.

De volgende nummer van het tijdschrift Historische Woonsteden & Tuinen van juli zal alle details van de prijsuitreiking van 2024 behandelen.

Een bezoek van de kandidaten zal weldra georganiseerd worden.

Priis van de Voorzitter
De restauratie van Chateau Calmeyn en de restauratie van het voormalige hoofdkantoor van de Banque Nationale, waar nu de internationale dansschool Mosa is gevestigd, werden beide geprezen door Bernard de Gerlache de Gomery, voorzitter..