Laten we ons inzetten voor het erfgoed:
Sluit u aan bij ons en word vandaag nog lid !

De vzw Historische Woonsteden & Tuinen van België werd in 1934 gesticht.
Steeds vandaag blijft ze de geschikte bemiddelaar bij de federale en regionale overheden om het privaat erfgoed te beschermen
en terzake projecten te behartigen.

Laarne

Een opmerkelijk middeleeuws kasteel gelegen langs de Schelde in Oost-Vlaanderen, op enkele kilometers van Gent.

Meer

Beersel

Het kasteel van Beersel is één van de zeldzame voorbeelden van middeleeuwse militaire architectuur in ons land.

 

Meer

Corroy

Het kasteel wordt beschouwd als het meest opmerkelijk middeleeuwse kasteel uit de dertiende eeuw in België en is beschermd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Meer

Maandag 28 juni om 20u : Algemene inleiding tot de geschiedenis van Normandië in videoconferentie. Als introductie van de zomer en als voorbereiding op de reis naar Normandië (1,2 en 3 oktober), zal Marie Brusselmans, van Belgisch afkomst en werkzaam als gids in Normandië ons onderdompelen in de rijke en ingewikkelde dieptes van deze zeer grote regio.

Inschrijvingen via mail  louisevandewerve@historische-woonsteden.be

Dinsdag 22 juni : Een exclusief bezoek aan Namen en de belangrijkste musea in het historisch centrum: het sierkunst museum (Hotel Groesbeek de Croix), het TreMa (Hotel de Gaiffier d’Hestroy), het Ropsmuseum (tentoonstelling “Impressionistische zomer” in samenwerking met het museum van Elsene). Ter plaats worden we rondgeleid door de Voorzitter van de Vrienden van het hotel Groesbeeck de croix, Alfred de Limon Triest en Josine de Fraipont: alvast een prachtige uitstap!

Alle info voor de inschrijvingen HIER

Zaterdag 5 juni:  Groot succes voor het bezoek aan het huis Frison Horta, prachtig geleid door Nupur Tron, de eigenares van het huis. Twee kleine groepen voor deze boeiende combinatie van India en de grote Horta. Voor de liefhebbers: er worden maandelijks concerten georganiseerd in dit droomhuis. Om deze bij te wonen, klik op deze link.

ONZE CULTURELE UITSTAPPEN KUNNEN OOK ANDERS VERLOPEN…

Op de hier bovenstaande kaart van ons land middels een paar muisklikken, komt u meer te weten over openingstijden en activiteiten van de talrijke private huizen en tuinen die open zijn voor een bezoek: onze 3 kastelen, het gloednieuwe VESTA-netwerk dat momenteel 5 emblematische huizen verenigt: Adornes, Beaucarne, Laarne, Loppem, Ooidonk en nog veel andere. Zij zien uw bezoek als een vorm van wederzijdse steun…

Wij wensen u een seizoen vol mooie bezoeken toe: reizen doorheen de tijd en diverse leefwerelden, dit alles binnen handbereik!

PRIVATE TOUR”, een programma naar uw wens … tevens niet ver van thuis!
Een exclusieve en originele activiteit voor uw bedrijf, uw vrienden of uw familie.
Contacteer ons !

Infos en inschrijvingen: Louise van de Werve
Mob: 0475 670 165
M louisevandewerve@historische-woonsteden.be

LID WORDEN

Steun ons !

NEWS

Veel historische woonsteden en tuinen zijn open tijdens de Paasvakantie: het geschikte moment om deze parels te bezoeken!
Mondmaskers actie: bestel hier uw masker met de logo van de HW&TB !
Facebook: aarzel niet om onze pagina te liken en te delen!
De volgende Algemene Vergadering zal op 19 september gehouden worden, in het kasteel Bayard te Dhuy.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte !