uitzonderlijke privehuizen In belgië gooien de deuren open VOOR ERFGOEDLIEFHEBBERS

Ontdek uitzonderlijke privéhuizen in België

VESTA is een netwerk van uitzonderlijke privéhuizen, juweeltjes van het Belgische erfgoed, die (gedeeltelijk) open zijn voor bezoek. De eigenaars koesteren een grote passie voor erfgoed, willen het doorgeven aan volgende generaties en delen hun enthousiasme graag met een geïnteresseerd publiek. Door deze plaatsen te bezoeken, trakteert u uzelf niet alleen op een moment van pure verwondering, maar steunt u ook de eigenaars, zowel moreel als financieel.

De naam van dit gloednieuwe netwerk verwijst naar Vesta, de Romeinse godin van huis, haard en familie, gesymboliseerd door het heilige vuur dat in haar huis brandde.

Hieronder vindt u voor elk huis een link naar de website, waar u meer info over de bezoekmogelijkheden zal aantreffen. Wij raden u aan om u vooraf via de website steeds goed te informeren over de openingsuren.

 

West Vlaanderen

Adornesdomein

Hof Bladelin

Huis De Visitatie

Kasteel van Loppem

Oost Vlaanderen

kasteel van Laarne

Huis Beaucarne

Kasteel Ooidonk

Park van Beervelde

Limburg

Huis Nagels

LUIK

Kasteel van Waleffe

Namen

De Tuinen van Annevoie

Kasteel van Corroy

Kasteel van Freÿr

Henegouwen

Kasteel van Attre

Kasteel van Louvignies

VLAAMS BRABANT

Kasteel van Beersel

Kasteel van Groot-Bijgaarden

Waals Brabant

Kasteel van Rixensart

Vue aérienne du Hof Bladelin

Huis De Visitatie

Het Huis “De Visitatie” dateert gedeeltelijk uit de 13e eeuw, met latere verbouwingen in 17e en begin 20e eeuw. Vroeger bestond het Pand in twee huizen, herenigd sinds 1766 in één enkele woning, sindsdien bewoond door verschillende brugse aan elkaar verwante patriciërsfamilies. De opvolging van eigenaars gebeurde meestal door vrouwelijke lijn van afstamming. Dit historisch Pand, volledig gemeubileerd zoals in de 16e eeuw, is opengesteld voor het publiek, tweemaal per week.

BEZOEKEN
Vue extérieure face au château de Laarne

Château de Laarne

Plus

Vue de la façade de la maison Nagels

KASTEEL VAN WALEFFE

Het kasteel werd aan het eind van de 17e eeuw gebouwd naast een versterkte boerderij, geflankeerd door twee torens die een rijke en stijlvolle ontvangstruimte vormen; Het kasteel is versierd met meubilair afkomstig uit de tijd van de bouw. Zo’n 25 hectare park en bos omringen de gebouwen en bieden een prachtige natuurrijke omgeving die steeds meer wordt gewaardeerd.

bEZOEKEN
Vue aérienne des Jardins d'eau d'Annevoie
Bezoeken
Bezoeken

Kasteel van Beersel

Het kasteel van Beersel is éen van de zeldzame voorbeelden van middeleeuwse militaire architecture in ons land. Het verschijnt als een krachtige waterburcht in een beschermde natuuromgeving. Door de eeuwen heen kende dit kasteel een rijke geschiedenis en bleef het middeleeuwse karakter van de burcht helemaal bewaard.

BEZOEKEN

Kasteel van Groot-Bijgaarden

Het kasteel van Groot-Bijgaarden, op 7 km van Brussel, is zonder twijfel één van de pronkstukken van het archeologisch erfgoed in ons land. Het kasteel is omringd door een brede sloot. Het diepe en stilstaande water wordt afgebakend door een reeks eeuwenoude beuken. Een brug met vijf bogen, bewaakt door twee heraldieke figuren voert de bezoeker tot de ophaalbrug die toegang verleent tot het voorkasteeltje waarvan het middenstuk dateert uit de 15de eeuw. Het 17de -eeuws kasteel, is een gebouw van grote afmetingen opgetrokken in een fraaie, zuivere Vlaamse renaissancestijl, bestaand uit een lang hoofdgebouw. Tegen de rechtervleugel leunt de kapel die sinds drie eeuwen geen enkele wijziging onderging. De massieve dertig meter hoge slottoren, telt vier verdiepingen. Het platform van de vierde verdieping biedt tot dertig kilometer ver een schitterend uitzicht over het landschap.

Bezoeken

Uw uitzonderlijk huis kan ook op dit pagina verschijnen! Neem contact met ons op voor meer inlichtingen en… Word nu lid van de koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen!