Nous suivre
Gift          Nieuwsbrief          Contact

UITZONDERLIJKE PRIVEHUIZEN IN BELGIË

GOOIEN DE DEUREN OPEN VOOR ERFGOEDLIEFHEBBERS

VESTA is een netwerk van uitzonderlijke privéhuizen, juweeltjes van het Belgische erfgoed, die (gedeeltelijk) openstaan voor bezoek.. De eigenaars koesteren een grote passie voor erfgoed, willen het doorgeven aan volgende generaties en delen hun enthousiasme graag met een geïnteresseerd publiek. Door deze plaatsen te bezoeken, trakteert u zichzelf... niet alleen op een moment van pure verwondering, maar steunt u ook de eigenaars, zowel moreel als financieel.​

De naam van dit gloednieuwe netwerk verwijst naar Vesta, de Romeinse godin van huis, haard en familie, gesymboliseerd door het heilige vuur dat in haar huis brandde.
 
Hieronder vindt u voor elk huis een link naar de website, waar u meer info over de bezoekmogelijkheden zal aantreffen. Wij raden u aan om u vooraf via de website steeds goed te informeren over de openingsuren. 

Antwerpen

Polderstraat 51 2260 Westerlo

Kasteel van Westerlo

Sinds meer dan vijf eeuwen is de naam van de Merodes gerelateerd aan de geschiedenis van de gemeente Westerlo. De defensieve functie van dit militaire burcht is bevestigd door de dikte van de muren van de donjon voltooid het begin van de 14de eeuw. Ten slotte kocht de familie de Merode, in 1620, de eigendomsrechten en werd Westerlo in 1626 een markizaat. 
De hoofd van de familie, Jean Philippe Eugène de Merode werd (1674-1732) vervulde verschillende belangrijke militaire functies onder het bewind van keizer Charles VI van Oostenrijk en vervolgens van de keizerin Marie-Thérèse waarbij hij veldmaarschalk, Grote van Spanje en Ridder in de orde van het Gulden Vlies werd. Door zijn reizen, voornamelijk in Versailles, ontdekt hij de schoonheid van de Franse tuinen. Daarom tekende hij in het begin van de 18e eeuw het park dat zich voor het kasteel uitstrekt en plantte de dreven in vier Eiken rijen, Beuken en Lindebomen rond het dorp, hij liet er ook een breed bekken bouwen. Hij was ook degene die voor de verfraaiing van het kasteel zorgde. In 1721 werden deze werken voltooid. Dit belangrijke werk had een sterke invloed op de verfraaiing van het markizaat van Westerlo en is nog steeds zichtbaar.
.


Partager

West Vlaanderen

Peperstraat 3, 8000 Brugge

Adornesdomein

Welkom in de intimiteit van een authentiek middeleeuws familielandgoed! Hier maak je kennis met Anselm Adornes. Als ridder, pelgrim, diplomaat en handelaar was hij een belangrijk lid van een vooraanstaande familie in het Brugge van de 15de eeuw. Zijn nalatenschap is nog steeds te bewonderen: een mysterieuze familiekapel geïnspireerd op de Heilig Grafkerk in Jeruzalem, enkele godshuisjes en een herenwoning.

Partager

Partager

Naaldenstraat 19 8000 Bruges

Het Hof Bladelin

Het Hof Bladelin brengt je bij het binnentreden van de omsloten en gekasseide binnentuin meteen in de sfeer van Bourgondisch Brugge. De bouw van dit 15e eeuws stadspaleis nam een aanvang met Pieter Bladelin, schatbewaarder van de Orde van het Gulden Vlies, maar werd verder uitgebreid door Piero de’ Medici, telg uit de beroemde bankiersfamilie uit Firenze, evenals door de familie Egmont in de 16de eeuw. Aan het begin van de 19e eeuw stichtte E.H. Leon de Foere, een priester die een belangrijke politieke rol speelde in het ontstaan van België, er een kantschool en liet hij een kapel in neoklassieke stijl bouwen voor zijn pas opgerichte congregatie. Zijn audiëntiekamer richtte hij in met monumentale kopieën van schilderijen uit de Stanza di Rafaello in het Vaticaan.


Wulfhagestraat 18 8000 Bruges

Huis De Visitatie

Het Huis “De Visitatie” dateert gedeeltelijk uit de 13e eeuw, met latere verbouwingen in 17e en begin 20e eeuw. Vroeger bestond het Pand uit twee huizen, samengevoegd sinds 1766 in één enkele woning, sindsdien bewoond door verschillende Brugse aan elkaar verwante patriciërsfamilies. De opvolging van eigenaars gebeurde meestal volgens vrouwelijke lijn van afstamming. Dit historisch Pand, volledig gemeubileerd zoals in de 16e eeuw, wordt tweemaal per week opengesteld voor het publiek

Partager

Steenbrugsestraat 26 8210 Zedelgem-Loppem

Kasteel van Loppem

In de groene rand rond Brugge staat deze neogotische parel temidden van een prachtige Engelse landschapstuin met authentieke doolhof. In oktober 1918 nam Koning Albert I er zijn intrek en “De Regering van loppem”- de allereerst tripartite- werd daar gevormd. Zowel de architectuur als de oorspronkelijke inrichting van het kasteel zijn uitzonderlijk goed bewaard. Er is eveneens een prachtige kunstcollectie te bewonderen.

Partager

Oost-Vlaanderen​

Beaucarnestraat 9 9700 Oudenaarde

Huis Beaucarne

Kom het Huis Beaucarne ontdekken tijdens een unieke rondleiding, gegeven door de huidige generatie bewoners. Laat je onderdompelen in de geschiedenis doorheen de authentieke interieurs en de vele collecties die sinds 1748 door dezelfde familie verzameld en gekoesterd worden,, met als afsluiter een bezoek aan de oudste druivenserre van het land!

Partager

Eeckhoekstraat 5 9270 Laarne

Kasteel van Laarne

Op een boogscheut van Gent staat het schitterende Kasteel van Laarne, één van de mooiste en best bewaarde waterkastelen van het land. In de loop der eeuwen werd er duchtig verbouwd en in de 17de eeuw was het slot uitgegroeid tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie of maison de plaisance. Vandaag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd

Partager

Kasteelstraat 36 9770 Kruisem

Lozer kasteel

Vanaf 1654 is het kasteeldomein, gelegen langs de Kasteelstraat te Lozer, eigendom van de familie della Faille d’Huysse. Het fraaie kasteel heette in de 17de eeuw ‘’t Goed Uplosere’. Het blokvormig kasteel verwierf zijn huidig neoklassiek uitzicht tijdens verbouwingen in de 18de eeuw. Vanuit de Kasteelstraat zie je de symmetrische achtergevel. Vanuit de Appelhoekstraat heb je een zicht op de voorgevel. Tot de aanhorigheden behoren o.a. een poortgebouw, koetshuis, neerhof, dienstgebouwen en een torenvormig tuinpaviljoen. In het bosrijke kasteelpark (13 ha) liggen enkele grote vijvers. Vanaf het kasteeldomein leidt een dubbele dreef naar de O.-L.-Vrouw van Bijstandkerk.


Partager

 
Beervelde-dorp 75 9080 Beervelde

Park van Beervelde

Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Het wordt het hele jaar door onderhouden in functie van de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde die er half mei en half oktober plaatsvinden. Beervelde is tevens gekend voor de muurschilderingen van Raveel in de keldergangen van het oude kasteel. De bezoeker wandelt er letterlijk door één van Raveels grootste meesterwerken. Een unicum!

Partager

Kruisstraat 368 9600 Renaix

Villa Madonna

De Villa Madonna is een gebouw uit het prille 20ste eeuw in de art-nouveau stijl. Het is een plek die boeit en inspireert. Dankzij de aangrenzende parktuin baadt u in een oase van rust en ontspanning midden in de Vlaamse Ardennen.  

Partager

Ooidonkdreef 9 9800 Deinze

Kasteel Ooidonk

In een meander van de Leie, nabij Gent, straalt het elegante kasteel, omringd door water en een uitgestrekt park, een vredige harmonie uit die zijn turbulente geschiedenis doet vergeten! Dit middeleeuwse fort, herbouwd in 1595, is een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in Spaans-Vlaanderen. Vandaag is dit historische landgoed nog steeds het thuis van de nakomelingen van de familie.

Partager

Luik

 Hameau de Lassus 1 - 4180 Hamoir

Kasteel van Lassus

Het kasteel van Lassus ligt in een gehucht van de gemeente Hamoir (op 12 km van Durbuy), in een groene oase langs de Ourthe. Dit architecturale geheel groeide in de loop der tijd verder uit onder de opeenvolgende eigenaars. De donjon dateert uit de Middeleeuwen (13e-14e eeuw?), vroeger was hij gekanteld en zijn kelder is nog in oorspronkelijke staat. In 1580 kwam het landgoed door huwelijk in handen van de machtige familie Maillen. Na verschillende verbouwingen (17e, 18e en begin 19e eeuw) werd het kasteel verbouwd in de Luikse Lodewijk XV-stijl. In 1751 werd het eigendom gekocht door François-Gaspard de Donnea, die erfburgemeester werd en wiens nakomelingen het landgoed tot 1892 bewoonden. De familie Chaudoir nam het landgoed van Lassus over en verbouwde aanzienlijk het kasteel in de stijl van architect Paul Demany.
In 1923 werd het landgoed door Léopold Ranscelot verworven, een industrieel en financier uit Luik, wiens nakomelingen het landgoed nog steeds bewonen.

Sinds eind 2017 is een groot deel van het gebouw ingericht als familieverblijf (9 personen): de eigenaars ontvangen er de gasten en leiden ze rond in het kasteel (meer bepaald rond een uurwerkmechanisme uit 1776). Vanwege de buitengewone oppervlakte kan deze woning ook op verzoek, gebruikt worden voor kleine familie-evenementen tot maximum zestig personen.

In de bijgebouwen van het kasteel wordt momenteel een tweede logie ingericht.
 

Partager

 
Rue de Borlez 45 4317 Faimes

Kasteel van Waleffe

Het kasteel werd aan het eind van de 17e eeuw gebouwd naast een versterkte boerderij, geflankeerd door twee torens die een rijke en stijlvolle ontvangstruimte vormen. Het kasteel is versierd met meubilair afkomstig uit de tijd van de opbouw. Zo’n 25 hectare park en bos omringen de gebouwen en bieden een prachtige natuurrijke omgeving die steeds meer wordt gewaardeerd.

Partager

Partager

Rue de l'Orangerie 8 4470 Saint-Georges-sur-Meuse

Kasteel van Warfusée

Dit kasteel gebouwd door Florent d'Oultremont is een juweel van de 18de eeuwse bouwkunst. Het is nog steeds bewoond door de graven d'Oultremont.
De binnenhuisdecoratie is meer dan uitzonderlijk. Er werd een beroep gedaan op vele, talentvolle decorateurs: de kapel, de prachtige inkomhal met marmeren vloertegels en de dubbele opgaande trap, de verschillende salons met wandtapijten, de eetzaal met handgeschilderde gravures aan de muren, de indrukwekkende bibliotheek.

Partager

Partager

Chemin du Cheneux 50 4950 OVIFAT

Kasteel Reinhardstein

In 1354 kreeg Renaud van Waimes van Hertog Wenceslas van Luxemburg de toelating om het kasteel op te bouwen. Door de uitdoving van de familie van Waimes, komt het kasteel achtereenvolgens in neerdalende vrouwelijke lijn in handen van de families de Zivelle, Brandscheid en Nassau. In 1550, dankzij het huwelijk van Anne de Nassau met Guillaume de Metternich, werd Reinhardstein eigendom van deze belangrijke Rijnlandse familie die het Kasteel zal bezitten tot de Franse Revolutie. In 1812, verkocht Graaf van Metternich, vader van de gelijknamige kanselier en toekomstige voorzitter van het Congres van Wenen, het Kasteel. Verlaten, vervalt het door de tijd heen meer en meer. In 1965, ontdekt professor Overloop bijna bij toeval de ruïnes en volgens zijn eigen zeggen werd het « liefde op her eerste gezicht ». Hij heeft in minder dan 18 maanden met hulp van enthousiaste geboeide geestdriftige helpers en met de hulp van de vakkennis van verschillende lokale ambachtslieden, Reinhardstein weer overeind gekregen.

Vandaag… het kasteel herleeft! De vzw Reinhardstein, eigenaar en beheerder van het eigendom, doet er alles aan, jaar in jaar uit, om tal van evenementen voor te stellen. De jaarlijkse middeleeuwse feesten worden door thema weekenden (muziek concerten, voorstellingen, proeverijen, nachtwandelingen, enz…) om zo groot en klein, naar ieders vraag te voldoen. Zowel hedendaagse als historische tentoonstellingen bekleden tegenwoordig de ruimtes en de muren van het Kasteel. Ieder jaar kiest men een uitzonderlijke verzameling en ervaren artiesten uit, om zo uw bezoek te verrijken.

Partager

Limburg

Stationsstraat 33 3800 Sint-Truiden

Huis Nagels

Ervaar de upstairs/downstairs sfeer in deze notariswoning anno 1892, vol architecturale en historische stijlelementen. Naast de renaissance-, gotische-en Louis XV-interieurs maakt vooral het Egyptisch ‘Salon de Musique’ deze eclectische ervaring uniek. Pure Egyptomanie! De rondleiding eindigt in de personeelskelders met een zeldzame oktopus-stookkelder.

Partager

Kasteel Hex, Hoogstraat 1, 3870 Hex Heers

Kasteel van Hex

De Luikse prins-bisschop Karel van Velbrück koos het Haspengouwse landschap uit om er een aards paradijs te creëren, een ‘Arcadia’ naar de smaak en filosofie van de 18de eeuw. De heuvel die zich boven het dorp uitstrekt, werd gelijkgemaakt tot een groot terras, waarop een jachtpaviljoen werd gebouwd, waarbij formele of stijltuinen werden aangelegd. De overige heuvels vormden een geschikt terrein om een landschapspark te creëren. Volgens overlevering zou het kasteel gebouwd zijn volgens de plannen van de Luikse bouwmeester Etienne Fayen. Voor de uitvoering ervan trok Velbrück de beste handwerkslieden aan uit Luik, Lotharingen en Italië. Na zijn dood kwam het landgoed door vererving aan de familie de Marchant d’Ansembourg. Toen de laatste d’Ansembourg kinderloos stierf, werd het landgoed geërfd door de familie d’Ursel.

Partager

Partager

Namen

Rue des Jardins 3a 5537 Annevoie Rouillon

Tuinen van Annevoie

Uniek in België. De watertuinen van Annevoie bieden U een betoverende wandeling in een schitterende natuur, begeleid door de muziek van het water dat al meer dan 250 jaren door de Tuinen stroomt. Fonteinen en watervallen die allen zonder enige hulp van machines of pompen functioneren. Een geniaal werk van Charles Alexis de Montpellier uit de XVIII de eeuw. De Tuinen hebben de eeuwen doorstaan en worden nu zeker bewonderd voor de renovaties van de laatste jaren. Ze zijn toegankelijk van de lente tot en met de herfst en er worden meerdere evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Het zijn levendige en culturele tuinen. Wij nodigen u uit om te komen genieten van deze bijzondere plek.

Partager

 

Partager

Rue du château de Corroy 5032 Corroy-le-Château (Gembloux)

Kasteel van Corroy

Het kasteel van Corroy-le-Château is een perfect bewaard voorbeeld van een residentie van een territoriale prins in de 13e eeuw, een burcht geïnspireerd door de kastelen van de koning van Frankrijk. Aan de buitenzijde bleef het authentieke gebouw opmerkelijk bewaard. De binneninrichting enmerkt zich door de opeenvolgende families die het erfgoed doorgaven. De salons getuigen van een zekere luister, met kwaliteitsvolle kunstwerken om nog te zwijgen over de “magische kast” die in 2021 werd ingehuldigd. In augustus 2010 werd het kasteel in de Historische Woonsteden ingebracht, maar de 15e markies van Trazegnies bewoont het nog steeds en hij zorgt voor het onderhoud. 

Partager

Partager


Freÿr 12, 5540 Hastière

Freÿr

Het voormalige zomerverblijf van de Hertogen van Beaufort-Spontin heet u welkom in zijn interieur, ingericht door 20 generaties inwoners. U wordt uitgenodigd de geschiedenis van dit verblijf te ontdekken dat gesitueerd is te midden van een weelderig landschap. De tuinen, in de stijl van Le Nôtre, bieden zowel pracht als intimiteit. Het geklater van de fonteinen, de geur van de driehonderdjarige sinaasappelbomen en een set van kleine labyrinten zullen jong en oud bekoren. 

Partager

Partager


Rue de Hodoumont 5354 Ohey

Kasteel van Hodoumont

Coming soon.

Partager

Partager


Henegouwen​

Rue du Château 8, 7941 Brugelette

Kasteel van Attre

Het kasteel werd in 1752 gebouwd door graaf François-Philippe Franeau d’Hyon, graaf van Gomegnies, op de funderingen van een ouder kasteel. Het interieur in Lodewijk XV-stijl is het werk van zijn zoon, François-Ferdinand, kamerheer aan het hof van keizer Jozef II van Oostenrijk. De aartshertogin Maria Christina (zuster van Jozef II) en haar man, Albert van Saksen, bezochten vaak het kasteel van Attre voor jachtpartijen in de omliggende bossen (1782 tot 1788). In het park werd een kunstmatige rots met een paviljoen gebouwd als uitkijkpunt.

Partager

 

Partager

Rue de Villegas 7063 Soignies

Kasteel van Louvignies

Oorspronkelijk een middeleeuwse toren, gebouwd niet ver van een oude Romeinse weg, in 1389 vermeld, en vervolgens omgevormd tot een versterkte hoeve. Het kasteel kwam in 1716 in handen van de familie Moreau de Villegas de St-Pierre. Het werd rond 1870 door architect Désiré Limbourg verbouwd. Van de eetkamer tot de keuken, met de strijkkamer en de kamer van de markiezin, heet het Château de Louvignies u welkom in zijn uitzonderlijke 19e-eeuwse decor. Het meubilair, talrijke voorwerpen en familiesouvenirs zijn zorgvuldig bewaard gebleven. Het kasteel is omringd door een park van 14 hectare in Engelse stijl, ontworpen door Louis Fuchs. Het telt 25 opmerkelijke bomen, waarvan sommige beschermd zijn. Een ijskelder, het prachtige koetshuis en een moestuin voltooien dit uitzonderlijke geheel.

Partager

Partager

11, rue du Château, 7970 Beloeil

Kasteel van Belœil

Het domein van belœil is sinds de xivde eeuw de residentie van de prinsen de ligne. 
In elk van de salons getuigen echt antiek meubilair en de vele tentoongestelde verzamelstukken van het glorierijk verleden, dat elke dag opnieuw de band legt met heden en toekomst.
De franse tuin biedt een harmonische afwisseling van water en groen, van schaduw en licht en is 25 hectaren groot. Bij het onderhoud wordt nauwgezet toegezien op behoud van het oorspronkelijk ontwerp van 1664.
Dit prachtig kader leent zich uitstekent voor het organiseren van feesten met prestige. 

Partager

Partager

 

Vlaams-Brabant

Isidoor Van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden

Kasteel van Groot-Bijgaarden

Het kasteel van Groot-Bijgaarden, op 7 km van Brussel, is zonder twijfel één van de pronkstukken van het archeologisch erfgoed in ons land. Het kasteel wordt omringd door een brede sloot. Het diepe en stilstaande water wordt afgebakend door een reeks eeuwenoude beuken. Een brug met vijf bogen, bewaakt door twee heraldieke figuren voert de bezoeker naar de ophaalbrug die toegang verleent tot het voorkasteeltje waarvan het middenstuk dateert uit de 15de eeuw. Het 17de -eeuws kasteel, is een gebouw van grote afmetingen opgetrokken in een fraaie, zuivere Vlaamse renaissancestijl, bestaand uit een lang hoofdgebouw. Tegen de rechtervleugel leunt de kapel die sinds drie eeuwen geen enkele wijziging onderging. De massieve dertig meter hoge slottoren telt vier verdiepingen. Het platform van de vierde verdieping biedt tot dertig kilometer ver een schitterend uitzicht over het landschap. 

 

Partager

Waals Brabant

Rue de l’Eglise 40, 1332 Rixensart

Kasteel van Rixensart

De heerlijkheid Rixensart wordt vermeld vanaf 1217. In 1536 kocht de familie de Croÿ het landgoed, dat in 1586 in handen kwam van Jean-Charles de Gavre, graaf van Frésin (1564 †1629). Hij vergrootte de toren door deze uit te breiden met een gebouw, dat in 1631 werd voltooid. Eind 17e eeuw werd het oude gedeelte van het kasteel zwaar beschadigd door de troepen van Lodewijk XIV. Op de plaats van de middeleeuwse toren staat nu de kerk van St. Croix, waarvan de koorafsluiting rust op een gedeelte van de oude fundamenten. Het huidige elegante domein, beschermd als “Uitzonderlijk Monument van Wallonië” is te danken aan de beroemde Spinola.Sinds 1715 waakt de familie Merode over het lot van dit juweel in de overtuiging dat een dergelijk historisch en cultureel erfgoed een “geschenk” van het verleden is. 


Partager

Luxemburg

Kasteel van Gomery, 6760 Gomery

Kasteel van Gomery

De oudste delen van het kasteel van Gomery waaronder de kapel, dateren uit de tweede helft van de 12 de eeuw. De twee data 1601 en 1604 die respectievelijk op de kroonlijst van de zuidelijke voorgevel en op een waterspuwer van de donjon gegraveerd zijn, getuigen van belangrijke verbouwingen rond die tijd. Het door een slotgracht omringde kasteel omsloot aanvankelijk een vierkant hof met vier hoektorens (waarvan twee overblijven). De toegang werd verzekerd door een valbrug tussen de donjon en de bijgebouwen. Sinds 1726 is het kasteel eigendom van familie de Gerlache die enkele beroemde leden telt: baron Etienne-Constantin de Gerlache, voorzitter van het Nationale Congres in 1830, baron Adrien de Gerlache de Gomery, commandant van de Belgische Zuidpoolexpeditie aan boord van de ‘Belgica’ (1897-1899), evenals zijn zoon, baron Gaston de Gerlache de Gomery, commandant van de Zuidpoolexpeditie die de Koning Boudewijnbasis bouwde (1957-1959). De zuidelijke vleugel van het kasteel werd in 1817 gesloopt. De noordelijke vleugel, de donjon, en de kapel worden generatie na generatie onderhouden. Dit kasteel is een van de oudste van de Gaumestreek.

Brussel

Frankenstraat 5, 1040 Brussel

Huis Cauchie

Het Maison Cauchie is een van de meest originele werken van de Brusselse art nouveau, beïnvloed door zowel het werk van architect Charles Rennie Mackintosh uit Glasgow als door de verwezenlijkingen van de Wiener Secession. Paul Cauchie (1875-1952), schilder, graficus, meubelontwerper en architect, illustreert op briljante wijze de verschillende facetten van de door de art nouveau gekenmerkte decoratieve opleving.
Een reclamegevel! Het huis Cauchie is zeer lineair en geometrisch. De edele materialen, typisch voor de art-nouveauarchitectuur, zijn hier vervangen door een pleister die de gevel als een doek bedekt. De sgraffiti, met uitgesproken gestileerde motieven, getuigen van een liefde voor zorgvuldig en meesterlijk werk.  
Een kariatide, Clio, ondersteunt met opgeheven armen een cartouche "Door ons, voor ons". Een ware geloofsbelijdenis in een gepersonaliseerde artistieke aanpak van de gevel tot de binnenhuisdecoratie, geheel ontworpen door het kunstenaarsechtpaar.

sgraffitesClio

Partager

Jubileumlaan 86, 1080 Brussel

Hotel Riez

De verbreding van het Willebroekkanaal en de aanleg van een nieuwe zeehaven in Brussel aan het einde van de 19e eeuw leidden tot de bouw van de site Thurn en Taxis. De ontwikkeling van deze nieuwe economische pool herbergde een aantal opmerkelijke residenties zoals het Riez herenhuis dat vooral geliefd was bij zakenlieden met belangen in de buurt van de haven.
De bouwwerken werden meteen aangevat en toevertrouwd aan de firma Ed. François et Fils. Deze was immers reeds door Victor Horta aangesteld voor de bouw van het hotel Solvay (1894-1903) en had bijgedragen aan de bouw van het Residence Palace (architect Michel Polak, 1922-1927). Ze werd later ook belast met de bouw van de Villa Empain (architect Michel Polak, 1930-1934).
De weelde van de binneninrichting getuigt van de status van Joachim Riez, een koopman die bedrijfsleider en uiteindelijk industrieel werd. 
Deze inrichting blijkt het resultaat te zijn van een samenwerking tussen de architect Jean-Baptiste Dewin en De Kortrijkse Kunstwerkstede Gebroeders De Coene.

[1]

Partager

Uw uitzonderlijk huis kan ook op deze pagina verschijnen!

Neem contact met ons op voor meer inlichtingen en… word nu lid van de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen!